Zeci de mii de simpatizanti ai lui Benazir Bhutto s-au strans astazi la Karachi, cu cateva ore inainte de revenirea din exil a fostului premier, intr-un oras transformat in fortareata, din cauza amenintarii cu atentate, relateaza NewsIn.

Bhutto va pleca din Dubai la 06.00 GMT (09.00, ora Romaniei) si va ajunge la Karachi in jur de 08.00 GMT (11.00, ora Romaniei). Demnitarul vine in Pakistan, de unde a plecat in 1999 pentru a scapa de acuzatiile de coruptie. Bhutto a promis in cursul zilei de ieri, ca va readuce democratia in tara, stat condus de generalul Pervez Musharraf.

Un milion de simpatizanti o vor primi pe Bhutto in Karachi, potrivit miscarii sale, Partidul Poporului pakistanez (PPP). Autoritatile se asteapta la prezenta a 100.000 de persoane. In ultimele zile, sustinatorii ei au venit din intrega tara "pe jos, cu autobuzul, cu trenul, cu masina, cu bicicleta", a spus liderul PPP pentru provincia Sindh. "Zeci de mii de oameni au venit miercuri noapte. Am inceput drumul in urma cu 12 zile, dar nimic nu se poate compara cu sacrificiul facut de Benazir pentru noi", a spus un fermier.

Zeci de mii de oameni au un adevarat cult pentru Bhutto, prima femeie premier in lumea musulmana. Insa chiar ea si autoritatile pakistaneze se tem de un atentat, in urma amenintarilor al-Qaida.

"Bhutto a fost de doua pri premier si i se va asigura o securitate corespunzatoare", a spus ministrul adjunct pentru informatii.

In Karachi au fost desfaurati mai mult de 200.000 de politisti si paramilitari. Bhutto va fi inconjurata de blindate. Circa 2.500 de membri ai echipelor paramilitare au preluat controlul asupra aeroportului, unde toate zborurile au fost anulate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.