Armata americana a desfasurat o ancheta legata de introducerea neautorizata de lenjerie intima si costume de baie in inchisoarea Guantanamo, pentru doi prizonieri, dar nu a reusit sa afle care a fost sursa, relateaza NewsIn.

Anchetatorii au conchis ca este necesara o mai mare vigilenta pentru combaterea contrabandei in centrul de detentie de la Guantanamo, unde se afla circa 330 de prizonieri, a spus Pat McCarthy, avocat militar. Presa a relatat despre contrabanda cu lenjerie intima luna trecuta, iar McCarthy a recunoscut:"Trebuie sa spun ca si noi am ras".

Insa avocatul a tinut sa sublinieze ca este vorba despre ceva serios, pentru ca respectivul costum de baie si chilotii erau dintr-un material rezistent, care permitea folosirea lor pe post de lat."Pare amuzant, pana cand cineva se spanzura cu un costum de baie", a spus McCarthy.

Pana in prezent, patru prizonieri s-au spanzurat in celule, improvizand laturi - trei in iunie 2006 si unul in mai 2007. Dupa primele cazuri, lenjeria intima a prizonierilor a fost schimbata de la boxeri cu elastic la una facuta dintr-un material care se rupe mai usor.

Lenjeria intima si costumul de baie au fost descoperite in timpul unui control de rutina. Anchetatorii i-au chestionat pe toti cei care au intrat in contact cu cei doi prizonieri, inclusiv pe avocatii acestora. Ei au calificat intrebarea drept absurda si au spus ca nu i-au vazut pe prizonieri de mai multe luni. Anchetatorii au fost nevoiti astfel, sa inchida investigatia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.