Noul lider al Partidului Democrat ar putea revolutiona politica italiana, daca va ajunge in fruntea guvernului.
Primarul Romei, Walter Veltroni, ar putea deveni urmatorul prim-ministru al Italiei. Dupa ce a fost desemnat sef al Partidului Democrat, in urma unui vot popular, edilul capitalei italiene are sanse mari sa il inlocuiasca pe Romano Prodi, la finalul mandatului. Veltroni a tinut in ultima vreme prima pagina a ziarelor, cu o serie de critici aspre la adresa imigrantilor romani din Peninsula. El a afirmat, printre altele, ca peste 70% dintre persoanele arestate la Roma, in primele luni ale anului, sint originare din Romania. Daca va obtine functia de premier, Veltroni va revolutiona politica italiana. Cu o popularitate in continua crestere, el ar putea eclipsa fortele de dreapta timp de mai multi ani.

Personaj popular si foarte carismatic, Walter Veltroni este comparat de unii specialisti cu Tony Blair la inceputul carierei politice. Edilul din Roma este pasionat de jazz, fost simpatizant comunist si in timpul liber scrie romane. La doar 52 de ani, el ar putea fi unul dintre cei mai tineri premieri din istoria Italiei. La sfirsitul saptaminii trecute, el a devenit noul presedinte al Partidului Democrat Italian. Pentru prima data in istorie, cetatenii de rind au fost chemati la vot pentru a desemna liderul unei formatiuni politice.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.