Serviciile speciale ruse au confirmat ca au primit informatii despre un complot impotriva presedintelui Vladimir Putin, au anuntat agentiile de presa locale, ieri, care au citat oficiali din cadrul serviciilor, sub acoperirea anonimatului.

"Autoritatile competente lucreaza activ cu partenerii lor straini asupra informatiilor primite ieri (duminica - n.red.) despre o amenintare terorista in legatura cu seful de stat rus", a declarat o sursa din serviciile de securitate citata de agentiile RIA, ITAR-TASS si Interfax.

Interfax anuntase duminica seara, citand o sursa neidentificata, ca Putin a fost avertizat de serviciile sale speciale despre o posibila tentativa de asasinare in timpul vizitei sale de la Teheran de saptamna aceasta, informeaza NewsIn.

Putin a anuntat insa, ca nu isi anuleaza calatoria in Iran, si a confirmat informatiile despre complot, spunand ca serviciile de securitate "trebuie sa faca treaba". "Fireste ca voi merge in Iran", a confirmat presedintele rus care se afla in Germania pentru o intalnire cu cancelarul Angela Merkel.

Vizita lui Putin ar fi prima deplasare a unui lider de la Kremlin, in Iran, dupa cea a lui Stalin din 1943 iar acest fapt a determinat un interes intens, datorita rolului Rusiei de mediator in dosarul nuclear iranian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.