Documentare de ultima ora prezinta succesele si ciudateniile epopeii selenare.

Unul din noile filme documentare care s-a bucurat de mare succes in ultima vreme este "In the Shadow of the Moon". Productia britanica povesteste, prin intermediul marturiilor unor astronauti care au facut parte din programul Apollo, intamplari din timpul misiunilor spre Luna cu oameni la bord, desfasurate in anii 1960 si 1970. Doisprezece americani au pasit pe solul lunar, intre 1969-1972, dar - timp de 35 de ani - nimeni nu a mai pus piciorul pe satelitul natural al Pamantului. Cine sau ce a facut ca zborul pamantenilor spre Luna sa fie intrerupt? Un raspuns inedit il ofera cercetatorii rusi intr-un alt documentar.

Recent, unul din canalele de televiziune din Rusia, RTR, a difuzat un documentar care ii prezinta pe doi cercetatori rusi, astronomul Ievgheni Arsiukin si ufologul Vladimir Ajaja, care spun ca expeditiile spre Luna ar fi intalnit obiecte zburatoare neidentificate.

Ei sustin ca astfel de obiecte de origine extraterestra ar fi spionat cu insistenta echipajele Apollo. Exemplifica cu un film care demonstreaza ca un obiect luminos urmarea indeaproape una din navele americane. Cercetatorii rusi mai sustin ca au fost manipulate comunicatiile dintre astronauti si Centrul de Control al Misiunii (MCC) in timpul transmisiilor de televiziune. Americanii se asteptau ca expeditiile sa descopere ceva uimitor pe Luna si, pentru a pastra totul in secret, au codificat mesajele spre MCC.

Ipoteze neverosimile

Dupa descifrarea acestora, s-ar fi descoperit ca misiunile americane ar fi intalnit baze lunare, ramasite ale unor vehicule spatiale si orase pustii pe Luna, releva cotidianul rus "Pravda".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.