In pragul alegerilor legislative, presedintele rus a cerut guvernului o marire a pensiilor si a criticat Ministerul Agriculturii pentru cresterea preturilor.

Vladimir Putin a cerut guvernului sa majoreze pensia lunara de baza, situata acum la 1.260 de ruble (50,5 dolari), cu 300 de ruble, incepind cu 1 decembrie, cu doar o zi inaintea alegerilor legislative din Rusia. De cresterea pensiilor vor beneficia peste 38 de milioane de cetateni din totalul de 142 de milioane.

"Sarcina unui stat, sarcina noastra, este sa ne aparam poporul si in primul rind cetatenii cu venituri mici in fata cresterii preturilor", a explicat Putin, in timpul unei intilniri cu guvernatorii provinciilor ruse desfasurate joi, la Ufa, in sudul Uralilor. "Consider necesar sa ordon guvernului sa isi revizuiasca planurile pentru a creste pensia de baza cu cel putin 300 de ruble incepind de la 1 decembrie", a spus liderul de la Moscova.

O majorare cu 285 de ruble a pensiei de baza era deja programata pentru 2008. Anuntul facut de Putin in plina perioada electorala va duce probabil la o crestere si mai mare in sondaje al partidului Rusia Unita. Acesta a atins deja un nivel-record (54%), dupa ce presedintele a anuntat ca va fi capul de lista al partidului la alegerile legislative. Decizia lui Putin va costa anual statul rus cel putin 5,52 miliarde de dolari. Desi Rusia are o crestere economica remarcabila, de 7%, ministrii rusi au aratat ca aceasta decizie va duce la depasirea pragului de 8% al inflatiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.