Decizia Consiliului pentru securitate nationala vizeaza sa demonstreze ca Belgradul este hotarat sa indeplineasca obligatiile fata de Tribunalul Penal International cat mai rapid, a declarat Rasim Ljajici, ministrul pentru cooperarea cu TPI.

Arestarea lui Mladici, fost sef militar al sarbilor din Bosnia, este o conditie pentru integrarea Serbiei in UE. Procurorul TPI, Carla Del Ponte, care s-a dus la Belgrad la jumatatea lunii septembrie, va prezenta saptamana viitoare un raport despre cooperarea autoritatilor sarbe cu serviciile Tribunalului International.
Serbia a mai decis sa ofere o recompensa de 250.000 de euro pentru informatii despre alte doua persoane cautare pentru crime de razboi: fostul lider sarb al Croatiei, Goran Hadzici si Stojan Zupljanin, un sarb bosniac comandant al politiei in timpul razboiului.

A patra persoana cautata, Radovan Karadzici, fost sef politic al sarbilor din Bosnia, a fost inculpat ca si Mladici pentru genocid, crime de razboi si crime impotriva umanitatii. Statele Unite ofera o recompensa de cinci milioane de euro pentru orice informatie ar permite arestarea lui Karadzici si a lui Mladici.