Ramzi Yousef, creierul din spatele primul atac terorist vizand cladirea World Trade Center de la New York, sustine ca s-a convertit de la islamism la crestinism, a anuntat in urma cu doua zile, postul de televiziune CBS in pagina sa electronica.

Robert Hood, gardianul insarcinat cu supravegherea lui Yousef, este de parere ca detinutul a luat aceasta decizie in semn de sfidare. "Se joaca cu cineva. Daca face asta, o face pentru a avea o reactie", a declarat Hood. Ca musulman, Yousef se ruga aproape in fiecare ora, a adaugat gardianul.

In perioada 2002-2005, Ramzi Yousef a refuzat sa-si paraseasca celula de 3,6 metri pe 2,1 metri in timpul orelor de plimbare, pentru ca nu accepta perchezitia corporala.

Robert Hood a mai spus ca mai multi detinuti de la inchisoarea de inalta securitate de la Florence (Colorado), membri al-Qaida, au intrat in greva foamei, tot in semn de sfidare. Gardianul a recunoscut ca acestia au fost hraniti fortat. "Au fost alimentati fortat, eu am facut probabil trei sau patru sute de hraniri fortate", a declarat Hood.

In penitenciarul de inalta securitate din Florence, Colorado, in centrul Statele Unite, mai sunt inchisi Eric Rudolph, autorul atentatului cu bomba din timpul Jocurilor Olimpice de la Atlanta din 1996, Terry Nichols, complice la atentatul din 1995 vizand un imobil al administratiei federale din Oklahoma, soldat cu 168 de morti, si Richard Reid, care a incercat sa urce la bordul unui avion cu explozibil ascuns in incaltaminte.

Detinutii din acest centru au dreptul sa dea un singur telefon pe luna, petrec 23 de ore pe zi in celulele lor, iar corespondenta le este cenzurata, comenteaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.