Zi importanta pentru premierul israelian Ariel Sharon. Parlamentul de la Tel Aviv va supune, astazi, la vot, noul proiect de buget pentru anul in curs. Daca va fi aprobat, documentul va inlatura si ultimul obstacol legal aflat in calea planului de retragere din Fasia Gaza. Daca bugetul nu este votat in doua zile, insa, legislatia prevede organizarea de alegeri anticipate.

Proiectul de buget nu se bucura de sprijinul complet al parlamentarilor proveniti din partidul lui Sharon, Likud. Aproape jumatate dintre acestia au anuntat ca vor vota impotriva deoarece se opun retragerii israeliene din teritorii. Parerea lor este sustinuta si de unii colonisti evrei din Cisiordania si Fasia Gaza, care nu vor sa isi paraseasca locuintele, pentru a se intoarce in Israel.

Premierul a gasit insa sprijin pentru buget, la formatiunile politice de opozitie. Pe langa fondurile alocate planului de retragere, bugetul mai prevede suplimentarea veniturilor pentru educatie, veterani si protectia mediului. Sharon si-a atras astfel, in ultimul moment, suportul partidelor de centru si al formatiunilor religioase din Parlament. In aceste conditii, analistii politici se asteapta ca proiectul de buget sa fie aprobat fara prea multe probleme, iar Sharon sa scape din nou cu fata curata dintr-o criza politica aparent iminenta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.