Incertitudinea privind succesorul presedintelui rus Vladimir Putin, dupa alegerile prezidentiale din 2008, a adancit lupta pentru putere dintre diversele servicii de informatii din Rusia. Aceasta confruntare mocnita s-a lasat, doar in ultimele zile, cu arestarea a trei oficiali de rang inalt si punerea lor sub acuzare pentru acte de coruptie.
Daca Putin nu pastreaza controlul asupra Rusiei si dupa 2008, va fi haos, cred expertii, referindu-se la cele mai proaspete dezvaluiri cu privire la inclestarea dintre serviciile ruse. Unul dintre apropiatii lui Putin, fost adjunct al acestuia la FSB, actualmente sef al Serviciului federal de control al Drogurilor, Viktor Cherkesov, a demascat, intr-o scrisoare deschisa adresata publicatiei Kommersant, ca lupta dintre diversele grupuri de interese din serviciile secrete ale Rusiei ameninta foarte serios stabilitatea tarii, informeaza publicatia International Herald Tribune.

Este o confirmare a ceea ce expertii banuiau de mult: ca sub fatada de stabilitate a Kremlinului, creata cu multa ingeniozitate de Putin, se ascunde un adevarat „razboi de gherila” intre serviciile secrete, care incearca sa acumuleze cat mai multa putere, influenta si implicit bani, luptandu-se intre ele. „Acesta este si motivul pentru care Putin vrea sa-si pastreze controlul si dupa anul viitor asupra Rusiei. El este singurul care are autoritatea sa echilibreze aceste forte. Altfel, tara s-ar scufunda in haos” sustine analistul Alexei Makarkin.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.