Xenofobia a devenit institutionalizata in cantoane.
Campania pentru alegerile parlamentare din Elvetia, ce vor avea loc la 21 octombrie, este dominata de temele antiimigratie. Partidul Poporului, xenofob, detine in prezent cel mai mare numar de parlamentari: 55 din totalul de 200. Posterele sale arata trei oi albe dind afara in suturi de pe steagul elvetian o oaie neagra, sub sloganul „pentru mai multa securitate“.

In prezent, in Elvetia, un cetatean din cinci provine din alta tara. Atitudinile antiimigranti cistiga din ce in ce mai mult teren. UE, ONU, Amnesty International, dar si Comisia Federala Elvetiana impotriva Rasismului si-au exprimat ingrijorarea fata de institutionalizarea rasismului. Elvetia are deja cele mai dure restrictii in ce priveste acordarea cetateniei, iar parlamentul a aprobat o lege prin care se permite utilizarea curentului electric impotriva imigrantilor recalcitranti fata de repatriere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.