Un om de incredere al premierului israelian, Ehud Olmert, a declarat ca guvernul din care face parte va sustine o divizare a Ierusalimului, aceasta fiind un element- cheie intr-o declaratie israeliano-palestiniana ce va fi facuta la conferinta de pace asupra Orientului Mijlociu, de luna viitoare. si ministrul de extrema-dreapta, Avigdor Lieberman a propus o retragere partiala din Ierusalimul de Est, in cazul unui acord de pace.

In cadrul negocierilor dintre cele doua parti, vicepremierul israelian Haim Ramon a propus ca numeroase cartiere din estul capitalei, populate de arabi, sa fie cedate palestinienilor. El a adaugat ca acestia ar putea sa stabileasca resedinta viitorului stat palestinian chiar in aceste cartiere ale orasului, pe care Israelul l-a cucerit in timpul razboiului din 1967 cu Iordania.

In schimbul ce­darii unei parti a Ierusali­mului, Israelul ar putea primi recunoasterea din partea comunitatii internationale si a statelor arabe, a suve­ranitatii sale asupra cartierelor evreiesti si a existentei capitalei in aceasta localitate, a adaugat Ramon.