Patru explozii s-au produs ieri in apropiere de ambasada Poloniei din Bagdad, la mai putin de o saptamana dupa ce ambasadorul Varsoviei a fost ranit intr-un atac cu bomba, a declarat un diplomat polonez, care a precizat ca nu s-au inregistrat victime sau pagube importante.

"S-au produs patru explozii la distante diferite (de ambasada - n.red.). S-a intamplat dimineata si la inceputul dupa-amiezii", a afirmat ambasadorul interimar Waldemar Figaj, dupa cum informeaza NewsIn.

"Prima explozie a fost foarte-foarte puternica", a spus diplomatul, adaugand ca ferestrele s-au deschis din cauza suflului exploziei, dar nu s-au spart. "Nu cred ca noi am fost tinta. Noi am simtit doar impactul", a adaugat ambasadorul, care a subliniat ca exploziile s-au produs la 200 de metri de sediul ambasadei.
Potrivit AFP, o masina-capcana a explodat in cartierul in care se afla ambasada poloneza, atacul soldandu-se cu un mort si trei raniti. Un trecator a fost ucis si alte trei persoane ranite, potrivit unor surse, care au precizat ca este vorba despre irakieni.

Ministrul pentru serviciile secrete poloneze, Zbigniew Wassermann, a declarat ca in cladire nu se afla nimeni, intrucat reprezentanta diplomatica fusese inchisa de la atentatul care l-a vizat pe ambasadorul polonez, Edward Pietrzyk, saptamana trecuta.

Ambasadorul polonez in Irak, generalul Edward Pietrzyk, a fost ranit intr-un triplu atac cu bomba la Bagdad. In timpul aceluias atac, un ofiter din serviciile secrete poloneze si un civil irakian au fost ucisi. Medicul lui Pietrzyk a declarat ca ambasadorul este in continuare in coma indusa, dar starea s-a imbunatatit usor. Starea diplomatului este grava, dar nu ii pune viata in pericol, a precizat medicul, in cursul zilei de ieri.

Premierul polonez Jaroslaw Kaczynski a promis insa, ca va mentine cei 1.000 de militari din sudul Irakului, in pofida atacului de saptamana trecuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.