Premiul Nobel pentru medicina se acorda anul acesta americanilor Mario Capecchi si Oliver Smithies si britanicului Martin Evans, pentru cercetarile lor pe celule-susa, a anuntat Institutul Karolinska de la Stockholm, care decerneaza premiile.

Cercetarile lor s-au referit la modificari genetice la soareci, induse cu ajutorul celulelor-susa embrionare, informeaza un comunicat al institutiei. "Descoperirile lor au permis perfectionarea unei tehnologii de o imensa importanta pentru tratarea malformatiilor genetice”.

Cei trei laureanti lucreaza in laboratoare diferite din Statele Unite si Marea Britanie. Capecchi este de origine italiana, dar este cetatean american, in timp ce Evans si Smithies sunt nascuti in Marea Britanie, informeaza NewsIn.

Laureatii tuturor premiilor Nobel primesc de la insusi regele Suediei, la 10 decembrie, o medalie de aur, o diploma si un cec de 10 de milioane de coroane suedeze (1,08 milioane de euro) care poate fi impartit intre maxim trei castigatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.