Agentia Centrala de Informatii a SUA, CIA, a informat serviciile europene de resort cu privire la planurile celulelor operative din Europa si din SUA ale retelei teroriste Al Qaida de a comite atacuri sinucigase sau atentate cu explozibili asupra unor tinte in Londra, dar si in orase din Germania, Italia si Franta, informeaza cotidianul francez Le Monde, citat de Rompres.

CANALIZAREA, VIZATA

Potrivit sursei citate, care mentioneaza ca aceste atentate ar putea avea loc in octombrie, atat in Europa, cat si in SUA, CIA ar fi interceptat un e-mail adresat filialei AlQaida din Magreb in care teroristii Al Qaida erau invitati sa comita atentate asupra sistemului de canalizare din Paris. E-mail-ul era redactat in limba engleza si il avea ca destinatar pe Salah Gasmi, prezentat drept "sef al comitetului media" al filialei magrebiene a Al Qaida.


CURatENIE DE TOAMNA

Avertizarea CIA vine dupa recentele declaratii ale numarului doi al Al Qaida, Ayman al Zawahiri, in care medicul de origine egipteana le cerea mudjahedinilor "sa curete Magrebul de spanioli si de francezi". Din acest motiv, serviciile antiteroriste franceze considera ca de data aceasta amenintarea "trebuie luata in serios", si, prin urmare, Unitatea de Coordonare a Luptei Antiteroriste (UCLAT) a ridicat nivelul de alerta.