Femei si copii figureaza printre victimele raidului aerian al armatei americane de ieri, la nord de Bagdad, care s-a soldat cu moartea a 25 de persoane si ranirea altor 40, a informat un responsabil al politiei irakiene, generalul Khoudair al-Tmimi.

"Un numar de 25 de persoane au fost ucise si alte 40 ranite, printre care femei si copii, in raidul aerian al armatei americane impotriva localitatii al-Jaysani", din apropiere de localitatea Baaquba, la 60 kilometri nord de Bagdad, a declarat responsabilul irakian, dupa cum informeaza NewsIn.

Militarii americani, care au declansat operatiunea la vest de Baaquba, au fost "tinta unor tiruri provenind de la un grup retras pe pozitii defensive", informeaza comunicatul armatei Statelor Unite, prin care se justifica raidul care a avut loc in cursul zilei de azi.

Soldatii au ripostat, "dar inamicul si-a intensificat tirurile si a fost chemat ajutor aerian pentru a elimina amenintarea". Combatantii "au efectuat manevre agresive" fata de militarii americani, care au "observat un individ inarmat, aflat in posesia a ceea ce parea a fi o arma antiaeriana". "Ajutorul aerian a venit si asaltul s-a soldat cu moartea a aproximativ 25 de teroristi si distrugerea a doua cladiri", potrivit comunicatului.

Operatiunea "viza un comandant al 'gruparilor speciale' cu legaturi cu Gardienii revolutiei din Iran, implicat in activitati criminale si trafic de arme din Iran spre Irak", precizeaza comunicatul.

Cunoscute sub denumirea de "grupuri speciale", aceste unitati clandestine primesc, potrivit serviciilor americane de informatii, ajutor financiar si material de la Iran, dar beneficiaza si de antrenamente. Teheranul dezminte insa, aceste acuzatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.