Jurnalisti cunoscuti din departamentul de stiri al societatii publice britanice BBC, printre care crainici si editori, protesteaza impotriva reducerii bugetului societatii printr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui BBC, Michael Lyons, informeaza NewsIn.

Printre semnatarii protestului se numara prezentatorul programului "Today", James Naughtie, cel al emisiunii "Newsnight", Gavin Esler, si editorii Ceri Thomas si Tim Bailey.

BBC Trust, organismul de control al BBC, a decis ca in urmatorii cinci ani, societatea publica britanica va trebui sa reduca bugetul anual cu 3%. In urma acestei decizii, departamentul de stiri al BBC va suferi o reducere a bugetului anual de 5%, motiv care a starnit dezacordul jurnalistilor angajati ai trustului.

Societatea de televiziune publica din Marea Britanie este finantata, in principal, din taxa radio-TV, in valoare de aproximativ 195 de euro pe an, pentru fiecare televizor detinut. In ultimii ani, BBC a fost nevoit, in cadrul unei campanii de reduceri de personal, sa concedieze 4.000 de angajati din cei peste 20.000 de angajati.
BBC News este departamentul de stiri al societatii publice britanice de radiodifuziune BBC. Acesta include in jur de 2.000 de jurnalisti si este cel mai mare departament de stiri de radiodifuziune din intreaga lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.