Iranul este capabil sa construiasca o racheta cu raza lunga de actiune care sa loveasca SUA pana in 2015, a declarat general-locotenentul Henry Obering, directorul Agentiei de aparare antiracheta, intr-un interviu acordat postului de televiziune "Fox News".
Henry Obering a afir­mat ca ideea este impartasita de mai multi oficiali ai Pentagonului, care monitorizeaza cu ingrijorare progresele pe care le face Teheranul in dezvoltarea tehnologiei nucleare.
Acelasi lucru se observa si in cazul Coreei de Nord. "Intentiile Phenianului par destul de ostile, iar noi trebuie sa fim foarte atenti", a sustinut oficialul american.

Declaratiile sale survin dupa ce saptamana trecuta, la baza aeriana Vandenberg din California, au fost testate cu succes radarele si rachetele de interceptare din cadrul noului sistem de aparare antiracheta. Sistemul, dezvoltat pentru a contracara un eventual atac din Asia, nu este insa complet. Washingtonul mai are de rezolvat problema componentelor care ar trebui instalate in Europa Centrala. Henry Obering si-a exprimat speranta ca testul din Pacific va convinge guvernele de la Varsovia si Praga sa accepte amplasarea radarelor pe teritoriile lor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.