Liderul nord-coreean Kim Jong Il l-a primit ieri la Phenian pe omologul sau sud-coreean, Roh Moo-hyun, cu ocazia celui de-al doilea summit istoric dintre cele doua tari de la divizarea peninsulei, dupa cel de-al doilea razboi mondial.

Mii de nord-coreeni, cu flori de hartie rosie in maini, au venit sa-l salute pe inaltul oaspete la sosirea acestuia la un centru cultural din capitala nord-coreeana. Cei doi lideri au mers pe jos, unul langa altul, pe un covor rosu, unde Kim Jong Il, imbracat in traditionala lui uniforma kaki, l-a prezentat pe presedintele sud-coreean mai multor responsabili ai administratiei sale. Mai devreme, in drum spre Phenian, Roh Moo-hyun calcase cu piciorul linia galbena care marcheaza frontiera dintre cele doua Corei, promitand sa promoveze pacea in peninsula.

Delegatia sud-coreeana a fost intampinata de oficiali ai regimului comunist al Nordului si de femei in costume traditionale. "Sper ca pasii mei vor fi urmati de multi altii", a spus Roh inainte de a trece linia de demarcatie. "Aceasta linie va disparea, putin cate putin, iar zidul va cade", a adaugat el. inainte de a parasi Seul, liderul sud-coreean s-a angajat sa "accelereze mersul lent" de apropiere bilaterala, proces declansat de prima intalnire la nivel inalt dintre cele doua state, in 2000.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.