Doamna Bhutto a inceput negocierile la inceputul anului, privind posibiliatea revenirii in functia de premier, in schimbul sustinerii actualului presedinte pentru un nou mandat. Conditia pe care a pus-o insa Bhutto, a fost ca presedintele sa renunte la pozitia de comandant al armatei si la dreptul de a dizolva parlamentul.

"Guvernul a aceeptat sa retraga acuzatiile aduse lui Benazir Bhutto", a declarat ministrul Cailor Ferate, Sheih Rashid, un apropiat al generalului Musharraf.

"Decizia a fost luata in cursul unei reuniuni prezidate de premierul Shaukat Aziz", a adaugat ministrul, dupa cum informeaza NewsIn.

La o intalnire anterioara la Londra, cu liderii Partidului Poporului din Pakistan, Benazir Bhutto, care este presedinte pe viata al PPP, a declarat ca in negocierile pe care le-a purtat cu guvernul din Pakistan a urmarit sa reinstaureze democratia si reconcilierea interna.

Benazir Bhutto s-a exilat voluntar in 1999, pentru a scapa de acuzatiile de coruptie, care sunt de natura politica, dupa cum sustine ea.

Potrivit agentiei Reuters, Bhutto urmeaza sa se intalneasca miercuri, la Londra, cu colegii sai de partid, pentru a decide daca membrii formatiunii sale vor lua parte la alegerile prezidentuiale de sambata, in urma carora presedintele Musharraf spera sa obtina un nou mandat.