O manastire din Italia a fost inchisa dupa ce, calugaritele care locuiau in ea s-au incaierat intr-o lupta crancena, informeaza BBC News.

Relatile dintre ultimele trei calugarite care mai locuiau la Manastirea Sf. Clara din Bari, s-au inrautatit atat de tare incat Maica Superioara a sfarsit in spital cu zgarieturi pe fata. Drept urmare, arhiepiscopul din localitate a cerut Vaticanului permisiunea de a inchide manastirea.

Maica Liliana, singura care a mai ramas in manastire spune insa ca nu are nici o intentie de a parasi locul in care a trait 44 de ani din viata. Maicile ordinului Clarissa trebuiau sa repecte una dintre cele mai austere moduri de viata, devotatea unei vieti pline de rugaciune, pocainta si contemplare.

La manastirea Sf. Clara din Bari insa, juramantul pocaintei si al contemplarii a fost perturbat de un scandal intre maici. Surorile Annamaria si Gianbattista au spus ca au fost manate spre distractie de catre obiceiurile proaste ale Maicii Superioare. Cele doua surori s-au suparat atat de tare incat au atacat-o pe Maica supeerioara si au ranit-o astfel incat aceasta a fost transportata la spital. Cele doua calugarite s-au mutat intre timp la o alta manastire, in timp ce Maica superioara a ramas baricadata la Sf. Clara.

In ciuda incercarilor arhiepiscopului de a reconcilia situatia, surorile au fost nevoite sa ceara interventia Vaticanului. Totusi, arhiepiscopul isista sa inchida manastirea cu o singura maica ramasa, si a argumentat ca surorile „si-au prierdut total vocatia pentru religie”.

Sora Liliana nu va pleca fara a renunta la lupta, pentru ca nu a parasit manastirea 44 de ani si considera ca acum nimeni nu are dreptul sa o dea afara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.