O grupare misterioasa care se prezinta sub numele de AZF a anuntat, in scrisori adresate autoritatilor franceze, ca vor lua legatura cu ele la inceputul lunii mai si a proferat din nou amenintarea cu o noua "tragedie madrilena", transmite AFP, care citeaza surse concordante. Amenintarile sunt proferate "pe un ton de superioritate" si cu pretentii ca "dau lectii" si se refera la atentatele de la Madrid, care s-au soldat, la 11 martie 2004, cu 191 de morti. Textul propune autoritatilor un nou contact pentru comunicarea "coordonatelor GPS" ale unui mecanism exploziv care ar putea fi declansat la ordinul misteriosului grup.

Potrivit unui surse judiciare, elemente ale unor detonatoare erau prezente in doua scrisori expediate de la posta din Meaux, din estul Parisului, pe adresa Ministerului de Interne si respectiv a Palatului Elysee. AZF ameninta in 2003 ca va arunca in aer caile ferate daca nu va primi patru milioane de euro si un milion de dolari. La indicatiile gruparii, politistii au gasit pe calea ferata din apropiere de Limoges (centru) un mecanism exploziv sofisticat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.