Electoratul a votat pentru incheierea crizei politice, desi nu mai crede nici in prooccidentali, nici in filorusi.

Din vestul prooccidental in estul rusofil, trecand prin Kiev, leaganul revolutiei portocalii din 2004, ucrainenii s-au dus cu lehamite duminica la urne, pentru a alege un nou parlament, de la care nu mai spera mare lucru, releva Agentia France Presse.

In capitala, locul unde, la precedentele scrutinuri, oamenii povesteau plini de entuziasm cu cine au votat, acum cei mai multi se jeneaza sa-si marturiseasca alegerea.

„As vota impotriva tuturor”, spune cu naduf Olexandr Gorbaci. Desi legea ii permite o astfel de optiune, tanarul intreprinzator, in varsta de 24 de ani, spune ca totusi nu a facut-o. „N-ar folosi la nimic. Mi-am calcat pe inima si am votat tot cu unii dintre cei care ne-au tradat”, a declarat el. Altii nu

si-au putut ascunde furia. Anatoli, un sofer de vreo 40 de ani, nu mai are ochi sa-i vada pe presedintele Viktor Iuscenko si pe eroina blonda a revolutiei portocalii, Iulia Timosenko. „Ne iau drept idioti”, spune el, adaugand ca, pentru prima oara in viata, a votat pentru Partidul Regiunilor, condus de premierul Viktor Ianukovici.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.