Stupoare in intreaga lume. Utilizatorii programului Google Earth au descoperit ca baza Marinei Americane din San Diego (sudul Californiei, SUA) are forma de zvastica, privita din satelit.

La sol, este vorba de patru corpuri de cladire sub forma de "L", legate intre ele printr-un corp central in care se afla scarile. Un influent grup pentru lupta impotriva antisemitismului a cerut modificarea formei care seamana cu simbolul nazist.

Marina Americana a anuntat ca va investi 600.000 de dolari pentru a modifica una dintre cazarmile sale din California, in scopul de a camufla forma ei de zvastica, dupa cum este vazuta din aer.

De pe sol, cele patru corpuri de cladire, in forma de "L", care o compun, prezinta o imagine inofensiva. Utilizatorii programului Google Earth au observat ca, din satelit, baza din San Diego seamana cu zvastica, simbol milenar in Orient, dar care este asociat in Occident, incepand din anii 1920, cu nazismul si atrocitatile sale. Influentul grup impotriva antisemitismului "Liga Antidefaimare" s-a aratat socat de aceasta situatie si a cerut modificarea formei edificiului militar. US Navy a acceptat sa faca schimbarea, pentru a evita coincidenta nefericita.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.