Apropiata independenta a provinciei sarbe Kosovo incepe, deja, sa provoace tensiuni in Macedonia.

Mai multi etnici albanezi, membri ai partidului de opozitie Uniunea Democratica pentru Integrare (DUI), au incercat sa blocheze strazile din jurul parlamentului, acuzand coalitia guvernamentala de la Skopje ca incalca acordul de pace de la Ohrid, semnat in 2001 in urma unui conflict intre majoritatea macedoneana si minoritatea albaneza din tara.

Fortele speciale ale poli­tiei macedonene au arestat noua persoane si au confiscat sase revolvere si trei arme automate, dupa ce aproape doua sute de simpatizanti a doua partide albaneze s-au confruntat in fata parlamentului.

Noua persoane, printre care cinci politisti, au fost ranite in timpul ciocnirilor, carora le-au pus capat scutierii. Simpatizantii a doua partide politice s-au reunit dupa ce doi deputati albanezi, Duraku Sadula din Uniunea Democratica a Albanezilor (DUI) si Vejseli Abduladi din Partidul pentru Prosperitate Democratica (PDP)
s-au batut in timpul unei sesiuni a parlamentului. Incidentul a izbucnit in cursul unei dezbateri privind reforma electorala.

Reprezentantii DUI au decis sa boicoteze parlamentul pentru a doua oara in cursul acestui an, in semn de protest fata de reforma propusa de guvernul condus de Nikola Gruevski, care prevede acordarea mai multor locuri in Legislativ pentru alte minoritati decat cea albaneza.