Secretarul american al Apararii, Robert Gates, a cerut modificarea legislatiei care guverneaza firmele de securitate privata, ce actioneaza in teatrele de operatii din intreaga lume.
Secretarul Apararii din administratia americana a cerut revizuirea modului in care opereaza firmele de securitate privata in teatrele de operatii din intreaga lume, ca urmare a incidentului in care a fost implicata firma Blackwater. “Domnul Gates este foarte ingrijorat si ar dori ca firmele de securitate privata sa actioneze dupa legislatia care guverneaza trupele americane din teatrele de operatii”, a declarat un purtator de cuvant de la Pentagon. Numai in Irak se afla 7.000 de persoane angajate de astfel de companii. Chiar Departamentul de Stat a angajat trei firme de securitate pentru a asigura protectia unor diplomati din Irak. Dezbaterea asupra rolului firmelor de securitate privata a aparut dupa ce angajati ai Blackwater au ucis 11 irakieni civili, intr-un schimb de focuri ce a urmat unui atac al insurgentilor asupra unui convoi oficial.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.