Presedintele american George W. Bush a facut o noua gafa gramaticala. Presedintele a gresit pluralul substantivului "copil", intr-un discurs despre politica sa educationala, pe care l-a tinut in fata unui grup de profesori si elevi de clasa a patra si a cincea de la New York, transmite Reuters.

In limba engleza, majoritatea substantivelor isi formeaza pluralul cu terminatia "s" sau "es", dar exista si exceptii, precum "copil" - "child" al carui plural este "children". In incercarea sa de a sublinia faptul ca si in prezent copiii americani sunt interesati sa invete, Bush a folosit forma de plural corecta "children", la care a adaugat in mod nejustificat terminatia "s" - "childrens". O greseala care da fiori oricarui profesor de limba engleza, comenteaza Reuters, dupa cum informeaza NewsIn.

La discurs asistau primarul New Yorkului, Michael Bloomberg, secretarul pentru educatie Margaret Spellings, profesori si elevi de clasa a patra si a cincea.
Casa Alba nu a comentat greseala gramaticala a presedintelui si a preferat doar sa o crecteze in transcrierea oficiala a discursului lui Bush.

De altfel, substantivul "children" i-a mai facut probleme si altadata presedintelui Bush. In timpul campaniei prezidentiale pentru primul mandat, a vrut sa ii intrebe pe americani daca odraslele lor mai au obiceiul sa invete, Bush a facut un dezacord, si a pus verbul la persoana a III-a singular, cand ar fi trebuit sa-l puna la plural.

Presa il ironizeaza adesea pe presedintele Bush pentru sintaxa intortocheata si greselile de gramatica. De altfel, el a recunoscut in mai multe randuri ca a fost un elev mediocru si face adesea glume pe seama modului cum vorbeste.

Cu doar o zi mai devreme, Casa Alba a dezvaluit fara sa vrea unul dintre modurile prin care incearca sa previna noi greseli prezidentiale. Transcriptul discursului pe care urma sa il sustina Bush la ONU a aparut pentru scurt timp pe site-ul organizatiei, iar acesta prezenta transcrierea fonetica in dreptul numelor straine mai dificile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.