Un total de 17 cazuri de febra hemoragica Ebola au fost confirmate in Kasaiul Occidental, regiune din centrul Republicii Democrate Congo (RDC), unde virusul a fost descoperit din nou la data de 11 septembrie, a informat azi Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), relateaza Associated Press si AFP.
'Am primit rezultatele a 42 de esantioane noi prelevate de la cazuri suspecte in Kasaiul occidental. Din acestea opt au fost confirmate de Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, din Atlanta. Adaugand celalalte noua cazuri deja confirmate, in prezent exista 17 cazuri de Ebola', a afirmat Cristiana Salvi, atasatul de presa al OMS in RDC.

Cel putin 170 de persoane au murit - desi nu este clar cate din cauza Ebola - in regiunea Kasaiul Occidental in ultimele patru luni, iar alte 400 s-au imbolnavit, a precizat la randul sau purtatorul de cuvant al OMS, Fadela Chaib, din Geneva.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.