Oamenii considera ca ei sunt principalii vinovati pentru schimbarea climei, arata un sondaj dat publicitatii de catre BBC News. Acelasi sondaj arata ca, dintre toate natiunile intervievate, rusii sunt cei care arata cel mai mare dezinteres fata de schimbarea climei.

Mai mult de 22,000 de oameni, din 21 de tari, au fost chestionati cu privire la problema incalzirii globale, iar rezultatul a aratat ca 79% dintre participanii la sondaj au fost de acord ca „activitatile umane in industrie si transporturi mai ales, sunt cauzele principale a schimbarii climatice”. Majoritatea oamenilor considera de asemenea, ca ar trebui sa fie luate cele mai rapide si eficiente masuri in privinta acestei probleme.

Daca in cele mai multe tari, oamenii sunt constienti de pericolul incalzirii globale, in Rusia, cei intervievati au raspuns intr-un mod surprinzator, arata BBC. Mai mult de jumatate dintre rusii intervievati cu privire la incalzirea globala, au spus ca nu stiu depre ce este vorba. Un metorolog rus, a afirmat chiar : „Stiu ca incalzirea globala este o problema, dar sincer, m-as bucura daca ar fi un pic mai cald aici. Atunci as putea sa am propriile culturi de rosii”. Reporterul BBC care a stat de vorba cu meteorologul a afirmat totusi ca l-a intervievat pe specialist la o temperatura de -25 de grade. Iernile aspre, cu zapezi si ger, ar justifica astfel, indiferenta rusilor la incalzirea globala.

Acest sondaj de opinie a fost publicat la o zi dupa ce Natiunile Unite s-au reunit in S.U.A. pentru a discuta despre schimbarile climatice. Sondajul a fost realizat de catre Firma Globescan, in colaborare cu Universitatea Maryland din S.U.A.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.