Fostul presedinte peruan Alberto Fujimori, extradat din Chile, a sosit ieri, pe un aeroport militar din Lima, la sapte ani dupa demisia sa si fuga sa in Japonia.
Fostul sef de stat (1990-2000) urmeaza sa faca fata unor acuzatii de coruptie si violare de drepturi ale omului, pentru care el risca 30 de ani de inchisoare. Avionul politiei peruane, care a fost trimis pentru a-l transporta de la Santiago de Chile, a aterizat la 21.40 GMT la baza aeriana din Las Palmas, la sud de Lima. Fujimori urma apoi sa fie transportat cu elicopterul la o cazarma a Directiei de operatiuni speciale a politiei (Diroes) la Vitarte, in estul capitalei peruane. Curtea suprema din Chile a dat vineri unda verde extradarii lui Fujimori la cererea justitiei peruane, pentru mai multe acuzatii de coruptie si violari de drepturi ale omului Intre partizani ai fostului presedinte peruan Alberto Fujimori si fortele de ordine pe aeroportul din Lima au izbucnit incidente, dupa ce aproximativ 300 de simpatizanti ai fostului sef de stat au rupt un cordon de politie, a indicat o sursa din politie. Ministerul peruan de Interne a intarit efectivele politiei pe aeroport. Cu o zi inainte, deputatul peruan Keiko Fujimori, fiica fostului presedinte, a chemat partizanii sai la mobilizare pentru a garanta un proces echitabil tatalui sau. (Rompres)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.