Autoritatile din Amsterdam au decis sa micsoreze numarul localurilor care ofera servicii sexuale. Primarul capitalei olandeze, Job Cohen, a declarat ca, desi prostitutia este legala, centrul capitalei a devenit pur si simplu sufocat de industria sexului. Edilul nu a uitat sa mentioneze si riscurile la care se expun persoanele implicate.

Cu timpul, prostituatele din celebrul Cartier Rosu (Red Light District) au devenit in mod bizar una dintre principalele atractii ale capitalei Olandei. Mii de turisti vin aici in fiecare an sa admire dansurile ademenitoare ale prostituatelor din vestitele vitrine cu vedere la strada, unde trecatorii pot admira „oferta“.

Primaria orasului a reusit sa faca o intelegere cu unul dintre cei mai mari proprietari de bordeluri, Charles Geerts, care a cedat autoritatilor 18 dintre cladirile sale. Tranzactia include si disparitia a 51 de vitrine unde prostituatele obisnuiesc sa-si faca reclama si care au adus pina la urma faima Cartierului Rosu. Geerts a promis ca toti banii obtinuti nu vor fi reinvestiti in droguri sau in prostitutie.