Ministrul rus al Apararii, Anatoli Sergiukov, a demisionat din cabinet cu trei zile inainte ca premierul desemnat, Viktor Zubkov, sa prezinte lista oficiala a viitorului Executiv.
Este doar prima dintr-o serie de demisii din Guvernul rus dupa schimbarea premierului, se arata siguri analistii de la Moscova. Sergiukov si-a motivat demisia prin legaturile de rudenie cu noul premier, fiind casatorit cu fiica acestuia. Primul ministru a declarat ca a discutat deja cu presedintele Vladimir Putin, la resedinta de vara a presedintelui de la Soci, despre propunerile sale pentru noua echipa pe care ar trebui sa o prezinte oficial vineri, la o saptamana dupa ce numirea sa a fost aprobata de Duma de Stat. Acest guvern are, potrivit analistilor, un mandat limitat, pana la alegerile legislative din decembre. Cel mai greu membru al Cabinetului Kasianov a carui demisie este asteptata este prim viceprim-ministrul Serghei Medvedev, care va da probabil functia din Executiv pe presedintia Gazprom. Sergiukov (45 de ani) a fost al doilea ministru civil al Apararii in istoria Rusiei, dupa Serghei Ivanov, caruia i-a succedat la functie in februarie 2007. Pentru el, cel mai probabil scenariu de viitor este revenirea in afacerile cu mobila.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.