Un inalt oficial din fortele aeriene ale Teheranului a dat asigurari ieri, ca bombardierele iraniene sunt capabile sa atace Israelul, daca aceasta tara ar ataca Iranul.

"Avem un plan potrivit caruia, in eventualitatea unui gest nebunesc din partea regimului israelian, bombardierele iraniene ar putea desfasura un atac vizand teritoriul israelian", a declarat generalul Mohammad Alavi, dupa cum informeaza NewsIn.

Aceasta stire survine intr- un moment in care, Teheranul si politica sa cu privire la armele nucleare se afla in atentia Occidentului, si dupa ce, ministrul de externe francez Bernard Kouchner, a atras atentia, la inceputul sapatamanii asupra unui razboi impotriva Iranului. Aceasta declaratie a provocat incantare in randurile oficialilor israelieni si i- a isterizat in acelasi timp pe cei de la Teheran.

Totusi, dupa cum informeaza BBC, ministrul Frantei, care se afla intr- o vizita oficiala in Rusia, a revenit in cursul zilei de azi la delcaratia pe care a facut- o si a propus ca solutia negocierilor sa fie exploatata pana la capat. Acest fapt, nu ii opreste insa pe iranieni sa se puna in garda.

Fortele aeriene iraniene sunt insa considerate de catre expertii militari occidentali, drept invechite. Mare parte a avioanelor pe care le folosesc iranienii au fost cumparate din Statele Unite inainte de revolutia islamica din 1979.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.