Contraspionajul american acuza China si Rusia ca spioneaza din greu Statele Unite, aproape la fel de mult cum o faceau in timpul Razboiului Rece
Avertismentul apartine lui Mike McConnell, seful contraspionajului american, care a facut ieri, in Congresul SUA, o pledoarie in favoarea Legii ce permite inregistrarea convorbirilor telefonice din strainatate si a mesajelor primite pe Internet, pe teritoriul SUA. Luna trecuta, acuzatii similare de spionaj au fost lansate de Germania la adresa Chinei.

Mike McConnell, directorul agentiei americane de informatii a SUA National Intelligence, care ieri a fost audiat de o comisie de specialitate a Congresului, sustine ca legea adoptata luna trecuta, privind mentinerea programului de spionaj intern, este necesara nu doar impotriva teroristilor, ci si a unor potentiali adversari traditionali, cum ar fi inamicii Americii din timpul Razboiului Rece. "Serviciile de informatii externe ale Chinei si Rusiei sunt printre cele mai agresive in ceea ce priveste colectarea de informatii legate de facilitati sensibile ale SUA, sistemele american de informatii si proiectele de dezvoltare, iar eforturile lor se apropie de nivelul din timpul Razboiului Rece", a indicat, in pledoaria sa, responsabilul american. De aceea, a precizat McConnell, informatiile pe care le obtin agentiile de informatii pe marginea planurilor, activitatilor si intentiilor unor puteri straine si ale agentilor lor sunt vitale pentru protejarea securitatii natiunii americane. "Protect America Act" a fost adoptata luna trecuta de Congres, cu unele ezitari, tot in urma avertismentelor lui McConnell asupra "fisurilor" din mecanismul american de colectare de informatii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.