Un comic italian, cunoscut pentru discursul vulgar si cu tenta anarhista, cucereste tot mai mult electoratul din Peninsula.
Potrivit unui sondaj realizat recent, peste 50% dintre cetateni spun ca l-ar vota pe Beppe Grillo la urmatoarele alegeri prezidentiale sau ar lua macar in calcul aceasta posibilitate. Rezultatele chestionarului au pus pe jar intreaga clasa politica de la Roma si unele ziare italiene. „Nu poti conduce tara ca pe un show de comedie. Democratia este operata de mai multe partide politice“, a declarat premierul italian Romano Prodi.

Beppe Grillo a fost pina de curind un cvasinecunoscut in rindul administratiei centrale. Spectacolele sale de comedie aveau insa intotdeauna tenta politica. Principala idee a show-urilor lui era combaterea coruptiei in rindul demnitarilor si reducerea diferentelor dintre bogati si saraci. Cu aceste concepte, Grillo a cistigat o multime de adepti care veneau in numar foarte mare sa-l vada pe scena. Comicul si-a deschis si un blog, ca sa poata tine mai usor legatura cu fanii. Acesta a devenit rapid cel mai accesat website din Italia, cu peste 200.000 de vizitatori pe zi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.