Muncitorii est-europeni din Marea Britanie primesc de la stat ajutoare financiare substantiale pentru a-si intretine copiii ramasi in tarile de origine.

Imigrantii est-europeni din Marea Britanie primesc, lunar, peste un milion de lire sterline, sub forma de alocatii ,pentru copiii lor ramasi in tarile de origine. Informatia a fost dezvaluita de cotidianul „Daily Mail“, care citeaza o serie de ministri de la Londra.

Potrivit ziarului, este pentru prima data cind guvernul englez recunoaste ca a oferit ajutoare financiare unor minori din afara Regatului Unit. Informatia i-a nemultumit pe unii politicieni si pe englezii de rind, care considera ca autoritatile arunca banii contribuabililor pe fereastra.

„In prezent, numarul copiilor britanici care traiesc in saracie e cu 200.000 mai mare decit anul trecut. Alocatiile oferite de stat reprezinta o arma vitala de lupta impotriva saraciei printre cei mici. In conditiile astea, nu inteleg de ce premierul Gordon Brown trimite sute de mii de lire sterline pe saptamina unor copii care nu traiesc aici si care probabil ca nu au vizitat niciodata Marea Britaine“, a declarat Philip Hammond, reprezentant al Partidului Conservator si purtatorul de cuvint al Trezoreriei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.