Mii de oameni au stat la coada pentru a-si retrage banii depusi la una dintre cele mai mari institutii bancare.

Mii de clienti nervosi au stat la coada timp de mai multe ore, sambata, in fata sucursalelor bancii britanice Northern Rock. Oamenii erau disperati sa isi retraga economiile, dupa ce au auzit ca institutia a fost nevoita sa solicite de la Banca Centrala a Angliei fonduri de urgenta pentru a face fata agitatiei declansate de criza creditelor ipotecare din Statele Unite.

Dupa ce s-a anuntat ca numai vineri clientii Northern Rock - al cincilea cel mai mare furnizor de credite ipotecare din Marea Britanie - au retras un miliard de lire sterline, si mai multi deponenti au dat navala la sucursalele bancii pentru a-si retrage banii depusi. Asigurarile din partea bancii si a ministrului de finante Alistair Darling ca solvabilitatea Northern Rock nu este in pericol si ca economiile lor sunt in siguranta nu au ameliorat situatia.

„Sunt bani suficienti in sistem, bancile au bani, dar la ora actuala nu se imprumuta unele pe altele, cum fac de obicei. Din acest motiv, Northern Rock s-a confruntat cu o serie de dificultati de moment", a declarat Alistair Darling. Multi clienti au declarat ca si-au pierdut increderea in banca. Un director de sucursala a fost nevoit sa cheme politia in ajutor, dupa ce fusese sechestrat in biroul sau de un cuplu nemultumit ca nu poate sa-si retraga intreaga suma depusa la banca, de un milion de lire sterline.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.