Cel putin 87 de persoane si-au pierdut viata in urma unui accident petrecut la aterizare, pe aeroportul din statiunea thailandeza Phuket.

La bordul avionului - detinut de o companie care ofera bilete ieftine - se aflau 123 de pasageri si mai multi membri ai echipajului. Majoritatea pasagerilor sunt cetateni straini.

Nu se cunoaste cu exactitate numarul victimelor, dar adjunctul guvernatorului din Phuket spune ca mai bine de 40 de supravietuitori sunt spitalizati.

Cursa OG 269, a companiei aeriene One-Two-Go, se pregatea de aterizare cand a survenit accidentul in conditii de vant si ploaie puternice.

Avionul a alunecat de pe pista, s-a lovit de copacii de pe margine si s-a rupt in doua, dupa care a luat foc.

Conform televiziunii locale, pilotii au cerut sa li se permita sa anuleze aterizarea.

"Turnul de control le-a dat unda verde, dar avionul a cazut pe pista si fuselajul s-a rupt", a declarat un oficial thailandez.

Autoritatile spun ca s-a confirmat moartea a 87 de persoane, 42 de supravietuitori sunt in spital si restul persoanelor de la bord sunt date disparute. Avionul venea din capitala Bangkok.

Autoritatile spitalicesti au precizat ca intre raniti sunt cetateni din Australia, Austria, Marea Britanie, Iran, Irlanda, Italia si Olanda.

Mai bine de jumatate dintre pasageri sunt turisti straini.

Se relateaza ca ambii piloti se numara printre supravietuitori.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.