Viktor Zubkov e confirmat in functia de premier al Rusiei de catre deputatii Dumei, informeaza BBC, editia romana online.

Noul premier, care inainte numirii in functie de catre presedintele Putin, era aproape necunoscut, a fost ales cu un numar covarsitor de voturi, 381 de voturi pentru si doar 47 impotriva.

Viktor Zubkov a declarat in fata parlamentarilor ca este interesat de dezvoltarea sectoarelor traditional importante in Rusia, cum ar fi industria aviatica si cea navala si de asemenea ca va acorda prioritate pentru crearea unei economii inovatoare.

Viktor Zubkov declara de asemenea in cursul zilei tecute, ca nu exclude nici o candidatura la presedintie.
BBC comenteaza ca, desi se specula ca alesul lui Vladimir Putin la functia de premier va fi unul dintre cei favorizati si la alegerile prezidentiale- la care Vladimir Putin a spus ca nu va mai candida- desemnarea lui Zubkov in fruntea guvernului nu pare sa il transforme intr-un candidat cu sanse.

Aceasta alegere a lui Zubkov, survine intr-un moment in care opinia publica internationala se astepta ca in functia de premier sa fie numit Serghei Ivanov, membru al partidului Rusia Unita, partid apropiat administratiei de la Kremlin.

Analistii sustin astfel ca, functia de succesor al lui Putin ii va reveni lui Ivanov, motivand ca Zubkov nu ar fi suficient de pregatit pentru aceast mandat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.