Norvegia si Marea Britanie au ordonat din nou decolarea unor avioane de vanatoare ieri, dupa ce au detectat bombardiere ruse in apropiere de spatiul lor aerian, a anuntat armata novegiana.

Potrivit unui scenariu care s-a repetat de mai multe ori in ultimele saptamani, cele doua state NATO au detectat doua bombardiere supersonice ruse TU160 Blackjack. Rusia a folosit acest tip de aparat pentru a testa o bomba cu implozie, pe care a prezentat- o saptamana trecuta ca fiind cea mai puternica din lume, informeaza NewsIn.

"Am ordonat decolarea a doua F-16 de la baza aeriana Bodoe (din nordul Norvegiei - n.red) pentru a le identifica", a declarat locotenent-colonelul Jon Inge Oegland, purtatorul de cuvant al Statului Major al armatei norvegiene. „Si britanicii au trimis aparate”, a adaugat de asemenea Oegland.

Reprezentantul armatei norvegiene a comentat ca avioanele ruse au zburat de-a lungul coastelor norvegiene, si au ramas in permanenta in spatiul aerian international, dupa care s-au indreptat catre Atlantic, si au trecut prin nordul Scotiei.

"Aceasta operatiune a rusilor este in concordanta cu declaratiile presedintelui Putin si ne asteptam si la alte zboruri de acest tip in viitor", a subliniat ofiterul norvegian. "Nu este nimic dramatic, dar urmarim, bineinteles, lucrurile indeaproape", a adaugat el.

In 17 august, presedintele rus Vladimir Putin a anuntat reluarea imediata de zborurilor bombardierelor strategice ruse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.