Liderul de la Casa Alba isi anunta planurile privind o eventuala reducere a efectivelor americane.
Pe fondul criticilor virulente lansate din tabara democratilor, presedintele George W. Bush isi va anunta, azi, intentiile cu privire la trupele din Irak. Liderul de la Casa Alba ar putea urma recomandarile generalului David Petraeus, care a apreciat ca SUA si-ar putea retrage pana vara viitoare trupele suplimentare trimise in Irak in cursul acestui an.

Presa de la Washington estima, ieri, ca Bush va tine seama de recomandarile facute de inaltii responsabili civili si militari cu privire la viitorul politicii americane in Irak. Liderul de la Casa Alba ia in calcul, in principal, declaratiile facute de comandantul trupelor americane din Irak, generalul David Petraeus, si de ambasadorul american la Bagdad, Ryan Crocker, in Congres. Generalul Petraeus a spus ca SUA i-ar putea retrage pana in vara lui 2008 pe cei 30.000 de militari suplimentari trimisi in 2007.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.