Armata rusa a prezentat marti o noua bomba cu implozie, de sapte tone, calificata ca fiind de patru ori mai puternica decat bomba americana de acelasi tip.

Bomba cu implozie sau bomba cu vid, este o arma conventionala care, atunci cand explodeaza, disperseaza un nor de hidrocarburi. Acesta se consuma intr-o fractiune de secunda, arde aerul si provoaca un val de caldura.

"Rezultatele testelor efectuate pentru aceasta incarcatura au aratat ca, in ceea ce priveste eficienta (...) este comparabila cu o incarcatura nucleara", a declarat un inalt responsabil al Statului Major rus, generalul Aleksandr Ruskin.

"Ne permite sa asiguram in acelasi timp si securitatea statului si sa luptam impotriva terorismului international in orice situatie si in orice regiune", a mai adugat Ruskin.

Postul de televiziune rus, Pervii Kanal a mai dat de asemenea publicitatii stirea conform careia, aceasta noua arma este de patru ori mai puternica decat bomba cu implozie americana.Televiziunea rusa a prezentat si imagini in care forta de distrugere a acestei bombe a fost probata asupra unei cladiri cu patru etaje, informeaza NewsIn.

In acelasi timp, Televiziunea rusa a subliniat caracterul "conventional" al acestei arme si a asigurat ca Rusia nu s-a angajat intr-o noua "cursa a inarmarii".

Nici un expert independent nu a fost contactat insa, de Pervii Kanal in acest subiect si nu este posibila determinarea noutatii sau veridicitatii elementelor prezentate de armata rusa.

Aceasta tehnologie este mai veche, pentru ca a fost inventata in timpul razboiului din Vietnam, cand militarii americani au numit-o "distrugatoarea de margarete", fiind destinata initial despaduririi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.