Un proiectil lansat din Fisia Gaza a lovit o baza militara situata in sudul Israelului.

69 de militari evrei au fost raniti ieri intr-un atac cu racheta, produs in apropierea granitei dintre Israel si Fisia Gaza. Un proiectil lansat din teritoriile palestiniene a lovit un depozit de munitie dintr-o baza militara situata in sudul statului evreu. Racheta a explodat si a imprastiat schije in corturile in care dormeau soldatii. Patru dintre raniti sint in stare critica. Alte noua persoane au rani serioase, dar sint in afara oricarui pericol. Aproape 30 dintre victime au scapat cu citeva zgirieturi si au fost deja externate din spital.

Atacul a fost revendicat de doua grupari teroriste palestiniene - Jihadul Islamic si Comitetul Popular pentru Rezistenta. La rindul sau, un purtator de cuvint al organizatiei Hamas a numit atentatul ''o victorie a lui Dumnezeu“ (Hamas a preluat controlul asupra Fisiei Gaza in urma cu citeva luni).

Potrivit autoritatilor din Ierusalim, proiectilul a fost lansat din tabara de refugiati Beit Hanoun - situata in Gaza, la citiva kilometri de granita cu statul evreu


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.