Presedintele ucrainean Viktor Iuscenko s-a declarat convins ca dioxina cu care a fost otravit in 2004 a fost fabricata intr-un laborator din Rusia. Declaratia a fost facuta intr-un interviu publicat ieri de cotidianul francez Le Figaro.

"Trei laboratoare din lume produc acest tip de dioxina (...). Doua laboratoare au trimis probe, laboratorul rus nu. Ceea ce limiteaza ancheta", a declarat presedintele ucrainean.

"(Investigatia - n.red.) a reconstituit, practic, puzzle-ul. Anchetatorii stiu cand, la ce masa, unde, cine. Exista informatii in legatura cu trei persoane-cheie aflate in Rusia", a adaugat Iuscenko. Acesta a mai precizat ca a discutat aceasta chestiune cu presedintele rus Vladimir Putin "in decembrie anul trecut", dupa cum informeaza NewsIn.

"Din pacate, de atunci nu am mai primit niciun raspuns. Sunt convins ca dupa interogarea acestor persoane faptele vor fi dovedite", a asigurat presedintele proccidental, care este sigur ca atacul care l-a vizat "nu a fost o actiune privata".

In 6 septembrie 2004 Iuscenko, in acea perioada candidat al opozitiei la alegerile prezidentiale, s-a imbolnavit grav, in timp ce se afla in plina campanie electorala. Principalul sau contracandidat era prorusul Viktor Ianukovici.

De trei ani, presedintele ucrainean merge regulat in Elvetia pentru a primi ingrijiri. El a reusit, pana in ianuarie 2007, sa elimine din organism 80% din dioxina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.