Viitorul statut al Kosovo agita spiritele pe ruta Belgrad-Washington, autoritatile sarbe invitand Consiliul de Securitate al ONU sa ia atitudine in fata "politicii de forta" promovate de oficialii americani in cazul provinciei sarbe, acum majoritar albaneza.
Serbia a denuntat, la finalul saptamanii trecute, "amenintarea directa" reprezentata de disponibilitatea SUA de a recunoaste independenta provinciei Kosovo, cerand, totodata, partii americane sa isi explice pozitia. La o zi dupa ce autoritatile de la Washington, prin vocea unui responsabil din cadrul Departamentului de Stat, a anuntat ca ar putea recunoaste unilateral o eventuala independenta proclamata a Kosovo, seful Executivului de la Belgrad, Vojislav Kostunica, s-a adresat, sambata, Organizatiei Natiunilor Unite cu solicitarea de a sanctiona "politica de forta" americana.

"Tara noastra se confrunta cu amenintarea directa ca SUA vor recunoaste in mod ilegal independenta declarata unilateral a provinciei Kosovo", a declarat premierul sarb, citat de agentiile de presa internationale. "Folosind o politica de forta, SUA ameninta deschis suveranitatea si integritatea teritoriala a Serbiei, care este un stat recunoscut international si o tara membra a ONU. Guvernul Serbiei avertizeaza Consiliul de Securitate al ONU ca integritatea teritoriala a Serbiei este amenintata", a adaugat conservatorul Kostunica, solicitand Consiliului "sa ia masurile care se impun".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.