Liderul retelei teroriste al-Qaida, Osama Ben Laden, se va adresa poporului american intr-o inregistrare video care va fi difuzata cu ocazia comemorarii a sase ani de la atentatele din 11 septembrie. Aceasta este prima sa aparitie din ultimii trei ani.

Anuntul a fost facut ieri de doua centre americane specializate in supravegherea site-urilor de internet islamiste, SITE Intelligence Group si IntelCenter, informeaza NewsIn.

"SITE Intelligence Group a aflat ca o noua inregistrare video a liderului al-Qaida este iminenta". Potrivit site-ului american, "Al-Qaida a anuntat oficial ca un nou mesaj al lui Osama ben Laden catre poporul american va fi difuzat in curand cu ocazia comemorarii a sase ani de la atentatele din 11 septembrie". "Asteptam difuzarea mesajului in urmatoarele trei zile", a precizat si IntelCenter.

Anuntul cu privire la noua inregistrare video cu ben Laden a fost facut prin intermediul unui mesaj postat pe forumurile islamiste de As-Sahab, principalul organ mediatic al al-Qaida. "In curand, cu voia lui Dumnezeu, (va fi difuzata) o inregistrare video a seicului-leu, Dumnezeu aiba-l in paza!", potrivit textului afisat pe site-urile islamiste si semnat As-Sahab. Anuntul este insotit de o fotografie a lui ben Laden a carui barba, de obicei grizonata, este in totalitate neagra. El nu mai poarta vesta de camuflaj pe care o avea in precedentele aparitii, ci un costum traditional alb si un mantou galben.

Pe un forum extremist se vorbeste despre un "cadou" care va fi facut la 11 septembrie, dar, potrivit unui expert SITE, termenul se refera in general la o inregistrare video a lui ben Laden sau la un orice alt obiect de propaganda si nu la un atentat iminent pe teritoriul american.

Ca urmare a acestei stiri, primii oficiali americani reafirma pozitia Americii fata de miscarea terorista si fata de Ben Laden. Capturarea si uciderea lui Osama ben Laden, liderul retelei teroriste al-Qaida, este o "prioritatea absoluta", a declarat, astazi, consilierul presedintelui Bush pentru securitate interna, Frances Townsend, la postul de televiziune CNN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.