Planul de amplasare a sistemului american de aparare aeriana in Cehia continua sa faca valuri in aceasta tara, scrie "Le Figaro".

Randurile celor care se opun acestei initiative devin tot mai numeroase, miscarea de contestare capatand o noua amploare odata cu infiintarea, la 29 august, a unui colectiv de primari care resping, din grija pentru mediul inconjurator, ideea construirii unui radar pe poligonul militar de la Brdy, situat la 90 km sud-vest de Praga.

Scopul lor este de a determina guvernul de coalitie al premierului Mirek Topolanek, favorabil proiectului SUA, sa-si revizuiasca pozitia si sa recurga la un referendum national care sa hotarasca soarta radarului american. Cabinetul Topolanek trebuie sa faca fata inclusiv nemultumirilor venite din afara tarii, in special din Rusia si Austria, foarte ostile scutului american. Temandu-se ca autoritatile de la Praga sa nu cedeze, Washington cere "adoptarea unei decizii definitive. Cu cat mai repde se va ajunge la un acord, cu atat va fi mai bine pentru toti", au afirmat recent voci de la Washington.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.