„Impresia mea este ca Norbert Darabos vrea sa spuna ca fostele tari din blocul sovietic trebuie sa-si tina gura cand este vorba de interesele Rusiei“ - ministrul de externe ceh, Karel Schwarzenberg

Autoritatile de la Praga si-au manifestat nemultumirea, chiar revolta, fata de atitudinea adoptata de Austria in problema scutului antiracheta american, de fapt un radar pe care SUA vor sa-l amplaseze in Republica Ceha.

Intr-un interviu acordat cotidianului austriac „Die Presse“, Norbert Darabont, ministrul austriac al apararii, a calificat scutul antiracheta din tara vecina drept „o provocare“ si a cerut Washingtonului sa negocieze cu Moscova aceasta problema, in vederea atenuarii tensiunilor dintre Rusia si NATO.
Online Advertising

El a apreciat ca nu exista o amenintare credibila care ar justifica instalarea unui astfel de sistem in Europa. Se pare ca, alaturi de conflictul provocat de centrala nucleara ceha de la Temelin, situata in apropiere de granita cu Austria si contestata de ecologistii austrieci dar si cehi, dezbaterile legate de scutul antiracheta vor submina relatiile dintre cele doua state.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.