Desi Rusia si Statele Unite sunt responsabile pentru mentinerea stabilitatii strategice globale, acest lucru nu este suficient pentru relatiile actuale dintre cele doua tari, a declarat, ieri, ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, sintetizand divergentele ruso-americane.
Amplasarea scutului american antiracheta in Europa si statutul provinciei Kosovo reprezinta "linii rosii" pe care Moscova nu le va negocia, a declarat, ieri, seful diplomatiei moscovite, Serghei Lavrov, citat de agentiile de presa internationale.

"Dincolo de politica Rusiei, care nu doreste confruntarea, exista ceea ce numim linii rosii - cele care reprezinta o amenintare reala pentru securitatea nationala sau pentru ordinea internationala", a explicat oficialul rus in fata studentilor de la Institutul pentru Relatii Internationale de la Moscova (MGUIMO).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.