Cel putin opt persoane au murit si 111 au fost ranite intr-un accident feroviar joi dupa-amiaza, intr-o suburbie a orasului Rio de Janeiro. Autoritatile braziliene apreciaza ca bilantul mortilor ar putea creste.

Unul dintre trenuri, care transporta in jur de 750 de pasageri dinspre centrul provinciei Rio, sosea in gara cu viteza de 80 de kilometri pe ora cand a lovit celalalt tren. Format din patru vagoane si fara pasageri la bord, al doilea tren efectua o manevra pentru a schimba sina.

"Este o tragedie cu opt morti", a declarat comandantul pompierilor, Pedro Marco. "A fost oribil", a povestit un pasager. "Cei care erau in primul vagon au fost raniti grav. Am incercat sa ajut unele dintre victime, dar multi oameni,care erau imobilizati in vagoanele trenului, erau in pragul unei crize nervoase”, a mai adugat martorul.

Presedintele sindicatului feroviar din Brazilia, Waldir Lemos, care se afla la locul accidentului, a denuntat "deficientele de intretinere" a cailor ferate si a trenurilor. Sindicatul feroviar din Brazilia a anuntat astfel ca va depune o plangere impotriva companiei Supervia, concesionara trenurilor metropolitane de la Rio de Janeiro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.